Talang för att bli målvakt

Om det finns ett stort intresse för hockey så är det ju inget som säger att du ska bli utespelare. Du kanske har talang för att bli målvakt. Det kan mycket väl vara så att detta passar dig bättre än att bli utespelare. En målvakt har en viktig plats i laget och kan vara den allra viktigaste.

Även om alla i laget spelar en viktig roll så har målvakten en uppgift som inte är likt något annat på planen. Att vakta kassen är något som inte passar alla. Det gäller att vara reaktionssnabb och relativt orädd. Så klart så har du en massa skydd som räddar dig från puckar och tacklingar från motståndarlaget. Här kan du se vad som ingår i en målvaktsutrustning. Med full mundering så gäller det att träna och vänja sig med alla slagskott som kommer emot dig. Man måste träna på sin smidighet trots all den utrustning som man bär.

Försök att hitta motivationen till att bli en så bra målvakt som möjligt. Det kan ta tid innan du blir den målvakt som du vill bli men ge inte upp. Du kanske till och med får sitta på bänken under din första tid i ett lag. Men träna på och det kommer att visa sig den dagen du får kliva in på plan och ställa dig i mål. I många fall så är det din egna inställning som gäller och om du gett upp så kanske inte målvakt är det du ska satsa på. Så klart så önskar vi dig lycka till och vi hoppas att du blir en riktigt bra målvakt.

Bookmark the permalink.