Skidsemester i Ryssland

Allt fler har börjat intressera sig för att åka till Ryssland på semester. Tack vare landets enorma storlek och mångfald finns det mycket att välja på. Alla Rysslands berg gör det till ett perfekt land att åka iväg till på skidsemester. Intresset för att åka på skidsemester till Ryssland ökade kraftigt efter att landet var värd för de Olympiska Vinterspelen i Sochi 2014. Det är ju också för de olika vinteridrotterna som ryssarna är som mest kända.

SkidåkningSochi är en populär turistort främst tack vare den fantastiska skidåkningen som finns där. Det som gör Sochi till en så bra skidort är snösäkerheten. Till skillnad från många andra orter i andra delar av världen finns det så gott som alltid en stor mängd snö. Det gör även Sochi perfekt för dig som tycker om att åka skidor offpist. Det finns också gott om lättare backar för den oerfarne. Det tillsammans med alla de skidskolor som finns där gör Sochi till en bra plats för dig som nybörjare. Du som är ute efter adrenalinkickar kan också hitta det du söker i Sochi.

Elbrus är Europas högsta berg med sin topp på 5642 m öh. och är också en förträfflig skidort. I pistväg hittar du där tre svarta och sex både röda och blå pister. Generellt är priserna här mycket lägre än på skidorterna i Västeuropa.

Att tänka på gällande utrustning

För att göra din skidsemester extra lyckad kan det vara bra att tänka på att sköta vallningen. Valla är nämligen inte bara för längdskidor utan kan också ge dig extra fart och grepp när du åker skidor i backen. Skidorna vallar du sedan enkelt hemma innan ni åker upp mot de höga topparna. Ta dock gärna med dig olika sorters valla – olika snöförhållanden kräver nämligen olika vallningar för bästa resultat.

Det är särskilt viktigt om du hyr skidor och vill ha full kontroll över din åkning. Att hyra skidor är ytterligare ett tips – även om det går att ta med skidutrustning på flyget är det ofta bökigt. I de flesta fall är det helt enkelt lättare att hyra skidor på plats. Och var inte misstänksam mot eventuell ”sovjetkvalitet”. Ryska skidanläggningar håller hög internationell standard.

Bookmark the permalink.