Fantasy KHL

KHL_527310349

Intresset för hockey sträcker sig många gånger bortom själva spelet. I en del fall börjar hockeyfans diskutera hur man skulle sätta ihop det perfekta laget om man fick välja mellan alla spelare i en och samma serie, oavsett vilket lag de spelar på nu. Detta är mer eller mindre vad fantasy hockey är och intresset för detta har växt en hel del på senare år.

Början till fantasy sporter skedde under 1950-talet i USA och golf var faktiskt det första sporten som fick ett system för detta. Med tiden spred det sig till andra sporter i landet och till slut tog det sig med hjälp av internet även till hela världen. Det finns så klart många länder där det ännu inte fått ett riktigt fotfäste, men potentialen för fantasy sporter finns i alla fall nu helt globalt.

En rolig sak med just fantasy KHL är att det är mer eller mindre möjligt att skapa ett helt svenskt lag då det faktiskt finns ett trettiotal svenskar som spelar i ligan i olika positioner. Detta betyder även att Sverige är ett av de största nationaliteterna i ligan som inte är representerad av ett lag.

Så hur fungerar då fantasy KHL? De grundläggande konceptet har vi ju redan nämnt: man plockar ihop sitt eget lag utefter spelare som är aktiva i ligan just nu. Och man måste sätt ihop ett helt lag, man kan inte bara plocka spelare från ett par positioner. För att göra detta spenderar man poäng. Varje spelare kostar viss mycket beroende på hur bra de anses vara, och eftersom man endast får en viss mängd poäng att spendera kommer man inte kunna välja bara de bästa spelarna i ligan.

När man sedan har sitt fantasylag kommer dessa spelare att kunna tjäna poäng åt en genom att spela och vinna matcher. Extra poäng får man naturligtvis om en av ens spelare gör mål, men det är samtidigt möjligt att få minuspoäng om till exempel en spelare blir utvisad.

Bookmark the permalink.