Drömmen att bli hockeyproffs

Hockeymålvakt

Det är nog många av oss som haft drömmen att bli hockeyproffs. Det är inte alla som lyckas med detta men ändå fortsätter spela ishockey långt upp i åldrarna. Man kanske till och med när man blivit äldre tar upp hockeyn igen för att spela mest för skoj skull och få tillfällen att röra på sig.

Oavsett om du är utespelare eller målvakt så gäller det att ha adekvat utrustning när man spelar hockey. Är du precis på gång att börja med hockey så kan du ta en titt online vad som erbjuds för dig som ska bli målvakt. Du som gammal målis kanske måste byta ut delar av din målvaktsutrustning. Det är viktigt att man skyddar sig i hockeyn då det kan komma relativt hårda puckar flygande mot dig som målvakt. Hela kroppen ska täckas och hjälm och målvaktsmask är ju en självklarhet.

Det kanske aldrig blev så att du gjorde en karriär som målvaktsproffs. Men alla kan inte lyckas och huvudsaken är att du haft en trivsam tid när du spelade hockey. Det är som sagt aldrig för sent att snöra på dig dina skridskor igen och spela hockey för skoj skull. Kolla runt med dina vänner om de kanske kan tänka sig spela hockey mest för roligt och som träning. Det kanske redan finns något gäng som kör lunchhockey där du bor. Då kan du kolla om det är ok att du är med och lirar med dessa.

Om det dock var ett tag sedan du spelade sist är det en god idé att börja med att åka lite på egen hand och känna hur kunskaperna och erfarenheterna är. Många tycker att det är lite som att cykla, i det att har du väl lärt dig hur man gör är det inte något du sedan helt plötsligt glömmer bort. Men även om du kommer ihåg betyder det ju inte att musklerna du behöver är lika starka som tidigare. Prova därför gärna att ge dig ut på isen på egen hand först och känn efter hur det känns att åka igen. Testa dig även fram med lite teknikträning och se hur det går. Att veta sina egna gränser är alltid viktigt för att hålla sig säker och undvika skador.

Bookmark the permalink.